Kontokreditdirekt

Jämför företagslån

Företagslån fungerar i stort sett på samma sätt som ett vanligt privatlån. När du ansöker om ett privatlån kommer du att få ett fast belopp som du sedan behöver betala av varje månad – ränta inkluderat. 

Företagslånet fungerar på precis samma sätt och hjälper företag som är i behov av finansiellt stöd. Ett företagslån kan t.ex. användas om du vill utveckla din verksamhet, om du vill köpa in fler produkter och tjänster eller om du vill investera i värdepapper för ett bättre kapital. Det kan även handla om att du har ett nystartat företag som behöver en bra kom-ihåg-budget.

Låna ut pengar till företag

För dig som i stället vill låna ut pengar till företag och få avkastning kan besöka Kameo. Då fungerar det som så att du lånar ut kapital till ett företag och får ränta på det belopp du lånar ut. På så sätt kan du låna ut till företag och samtidigt själv tjäna pengar.

Företagslån – jämför här

Oavsett vilken bolagsform du har kan du ansöka om ett företagslån, men det är viktigt att din verksamhet är registrerad i Sverige och att den är aktiv för att låneansökan ska kunna gå igenom. Lån kan beviljas till både väletablerade företag såväl som nystartade verksamheter. Den som ansöker måste dock ha en ledande roll i företaget.

Hur mycket du får beviljat beror på ett flertal faktorer. Företagets kreditvärdighet kommer t.ex. att ha stor betydelse, men även affärsplan och din privata ekonomi kan vara avgörande, speciellt om du har en skild firma och inte ett aktiebolag.

Företagslån ränta

Precis som med alla låneformer och krediter kommer företagslånet med en ränta som du måste betala av. Här hittar du både en månatlig ränta som betalas i samband med amorteringen, men även en effektiv årsränta för det totala beloppet. Eftersom räntan oftast sätts individuellt är det mycket svårt att kunna sätta en generell siffra på hur hög företagslånets ränta brukar vara. Här är det den egna unika situationen som blir avgörande, samt valet av långivare.

Idag är det ytterst få aktörer som berättar vilka snitträntor de använder och därför är en jämförelse alltid att rekommendera. Det vanligaste är att de ligger mellan 0,5-4 % varje månad. Om man sedan tittar på procentsatsen per år kan den bli allt mellan 6-48 %.

Har du ett företag med en god ekonomi och som har en stabil omsättning ökar du chansen att få en lägre ränta. Nystartade företag såväl som låg kreditvärdighet kan dock påverka din ränta mycket negativt. För att öka chansen till en bra ränta kan du då använda dig av en borgensman, vilket innebär att du använder din privata ekonomi som “säkerhet” för företagslånet. Besök Verksamt.se om du vill läsa på mer om företagslån ränta.

Företagslån aktiebolag

Har du ett aktiebolag och vill låna pengar är det större chans att få lånet beviljat – jämfört med andra bolagsformer. Jämför vi t.ex. med en enskild firma är det inte din privata ekonomi som kommer ligga till grund för beslutet, utan enbart företagets. Detta ger en trygghet om det skulle vara så att du får ekonomiska problem som gör att du inte kan betala tillbaka lånet i tid. Företagets lån kommer således inte hamna på dina axlar.

Med det sagt krävs det ändå att du som ansöker har en ledande befattning i bolaget. Det kan vara firmatecknare, VD eller kanske ägare. När du ansöker om ett företagslån för ett aktiebolag går processen till på mycket likartat sätt. Du skriver in hur mycket pengar du vill låna, fyller i information om ditt företag och bifogar önskade handlingar till banken.

Så fort din ansökan kommit in kommer en kreditupplysning att tas. Här tittar aktörerna främst på hur omsättningen ser ut, eftersom det är en mycket viktig parameter för att bedöma företagets ekonomiska situation. Överlag är aktiebolag oftast större företag med stabilare omsättning, vilket gör att lånen beviljas i större omfattning.