Kontokreditdirekt

Ferratum

Ferratum är en långivare som du kan använda dig av när du är i behov av snabba och smidiga lån och krediter. Kreditgivaren erbjuder ett maximalt lånebelopp på 45 000 kronor för krediter som kan användas privat, men har även blancolån och företagslån som du kan ansöka om. Företaget grundades år 2005 och har sedan dess försett över 2 miljoner människor med finansiella löningar av olika slag. Utöver konsumentkrediter erbjuder Ferratum även betalningslösningar, överföringstjänster, en egen bank och andra produkter.
Ferratum utmärker sig mest med sina bekväma och enkla villkor för att ansöka. Företaget använder sig inte av Upplysningscentralen i samband med kreditupplysningar och accepterar även låntagare med betalningsanmärkningar bakom sig. Använder du dig av någon av storbankerna kan du även räkna med direkt utbetalning av lån eller krediter, samtidigt som du får möjlighet till en betalningsfri månad om ekonomin skulle tryta och du behöver skjuta fram betalningen.

Jämför långivare

Ferratum kredit

Ferratum erbjuder något som kallas för Ferratum Credit, vilket är en mycket flexibel och bra låneform som passar dig som vill kunna ta ut pengar vid behov. Här kan du ansöka om en kredit på maximalt 45 000 kronor och med en löptid som passar dig.

Det som är viktigt att vara medveten om är att Ferratum erbjuder högkostnadskrediter som kan vara påfrestande för din ekonomin. Deras ränta för Ferratum Credit ligger nämligen på ca 39.6 %, men även den effektiva räntan på 47.64 % är mycket hög.

Efter 6 månader som kund har du möjlighet att höja din kreditgräns.

Ferratum bedrägeri

För några år sedan anklagades Ferratum för att bedriva bedrägeri mot sina kunder, något som fick mycket stor uppmärksamhet. Som tidigare nämnt är Ferratum en högkostnadskredit, vilket innebär att lånet eller krediten kommer med mycket höga avgifter och kostnader. I slutändan kommer ett lån via Ferratum att ha kostat dig mer än vad det hade gjort att spara ihop pengarna på egen hand. Är du i mycket stort behov av pengar kan det dock vara en lösning, men se till att du läser igenom villkoren noga.

Ferratum lån

Ferratum har mycket låga ansökningskrav och det gör att fler blir beviljade krediter och lån. Lånevillkoren ser olika ut beroende på om det är ett klassiskt privatlån du vill använda dig av eller om du vill ansöka om Ferratum Credit.

  • Ferratum har en åldersgräns på minst 21 år och maximalt 75 år
  • Du måste kunna uppvisa en taxerad inkomst på minst 2000 kr/mån från föregående år
  • Ferratum accepterar maximalt 6 stycken betalningsanmärkningar, men de får inte vara nya (minst 6 månader gamla)
  • Ferratum lånar inte ut pengar till personer som har haft en skuld hos Kronofogden under de senaste 3 åren

Ferratum utbetalning

Ferratum är mycket snabba med att göra utbetalningar och det är en av orsakerna till att lån- och kreditgivaren blivit så populär. I samband med att din ansökan blivit godkänd och du har signerat med BankID kommer utbetalningen göras till ditt angivna bankkonto. Använder du dig av Swedbank, SEB, Handelsbanken eller Nordea tar det inte längre än 2 timmar innan du har pengarna på kontot – redo att användas. Ferratum ser till att skicka ut ett sms i samband med att utbetalningen har gjorts, så att du vet när de finns på ditt konto.

Ferratum kontakt

För att komma i kontakt med Ferratums kundtjänst kan du använda dig av telefon, kontaktformulär på hemsidan, e-post, chatt eller Facebook. Ferratum har sin support tillgänglig varje vardag mellan klockan 09:00-17:00 och på lördagar mellan klockan 10:00-17:00.